Muğla'daki kaçak sigara operasyonu

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Akkaya, Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında lüks bir yatta 520 bin paket kaçak sigara ele geçirilmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda 15 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2012 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, "suç işlemek için örgüt kurma ve bu örgütün faaliyeti çerçevesinde sigara kaçakçılığı" eylemleri ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Kasım 2011 tarihinde yapılan bir operasyonda, 2 gemide toplam 1 milyon 526 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini belirtti.

Akkaya, operasyon kapsamında gözaltını alınan ve 19 Aralık 2011 tarihinde tutuklanıp yargılama aşamasında serbest bırakılan şüphelilerin, teknik takip sonucu aynı faaliyetleri ara vermeden sürdürdüklerinin tespit edildiğini ifade etti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bu tespit üzerine çalışma başlatıldığını bildiren Akkaya, şunları kaydetti:

"Honduras bandıralı bir gemi ile taşınan kaçak sigaraların, Akdeniz'de bir tekneye aktarılarak ülkemize getirileceği belirlenince, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) marifeti ile ve Muğla KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bodrum, Datça, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçeleri sahillerinde bahse konu teknenin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı.

Çalışma sonunda 11 Mayıs 2012 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen operasyonda, sigaraların nakledilmesinde kullanılan bir teknede, 520 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi."

Akkaya, 15 şüphelinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber